Malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur,
yarım su bardağı un, tuz
500gr. yoğurt
1yumurta
bir baş kuru soğan,
pul biber sıvı yağ
Hazırlanışı:
Öncelikle bulguru unu tuzu biraz su katıp yoğuruyoruz,daha sonra küçük köfteler yapıyoruz.Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurtayı, su katıp ayran kıvamına getiriyoruz daha sonra tencerede kaynayana kadar karıştırıyoruz.Hazırladığımız köfteleri kaynayan ayrana katıp pişiriyoruz.pişmeye yakın tavada yağı soğanı kavuruyoruz.köftelerin içine katıyoruz.bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan indiriyoruz.Ilık servis yapıyoruz,servis yaparken pul biberli yağı üzerine gezdiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
16 Eylül 2008
AYRANLI KÖFTE
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)