16 Eylül 2008

AYRANLI KÖFTE

Malzemeler: 2 su bardağı köftelik bulgur, yarım su bardağı un, tuz 500gr. yoğurt 1yumurta bir baş kuru soğan, pul biber sıvı yağ Hazırlanışı: Öncelikle bulguru unu tuzu biraz su katıp yoğuruyoruz,daha sonra küçük köfteler yapıyoruz.Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurtayı, su katıp ayran kıvamına getiriyoruz daha sonra tencerede kaynayana kadar karıştırıyoruz.Hazırladığımız köfteleri kaynayan ayrana katıp pişiriyoruz.pişmeye yakın tavada yağı soğanı kavuruyoruz.köftelerin içine katıyoruz.bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan indiriyoruz.Ilık servis yapıyoruz,servis yaparken pul biberli yağı üzerine gezdiriyoruz. AFİYET OLSUN...