5 Eylül 2008

SAÇ BAKIM MASKELERİ

Kakao Yağı Maskesi: Koyu renk saçlı kişilerin uygulayabileceği bir başka bakım yöntemi ise aşağıda anlatılan bu karışımdır. İçinde su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını, 1 çorba kaşığı kakao yağını, 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin.

Bütün bu yağlar eriyince, kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katın, iyice karıştırın.

Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.

Protein Maskesi

Yumurta ile yapılacak protein tedavisi hemen hemen her tür saç için uygundur. İki yumurtayı çırpın ve içine yavaş yavaş bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı gliserin, bir çorba kaşığı sirke (mümkünse elma sirkesi) ilave edin.

Saçınızı bir kez şampuanladıktan sonra saçlarınıza bu karışımı sürüp 15-20 dakika bekleyin. Saçlarınızı iyice duruladıktan sonra saçlarınızın çok kısa sürede canlandığını fark edeceksiniz.

Derinlemesine Temizlik ve Parlak Görünüm İçin

Malzemeler: 1 fincan taze sıkılmış limon suyu veya sirke Yapılışı: Saçlarınızı şampuanladıktan sonra bir fincan limon suyu ya da sirkeyi saçlarınıza döküp, masaj yaparak iyice yedirin. Ardından saçlarınızı durulayın. Saç kremi sürün ve yıkayın. Bu, saçlarınızdaki tüm kiri alır ve saçlarınıza nefis bir parlaklık verir. Bu yöntemi 2 haftadan önce tekrarlamayın.

Zeytinyağı Maskesi

Malzemeler: 5 çorba kaşığı zeytinyağı 2 yumurta Bone Yapılışı: Zeytinyağı ve yumurtaları karıştırıp saçınıza iyice uygulayın. Daha sonra saçlarınızı boneyle ya da streçle örtün. 15 dakika beklettikten sonra iyice durulayın.

Saç Dökülmesine Karşı Etkili Bir Reçete

3-4 hafta boyunca her gün, 1 avuç dolusu ince kıyılmış ısırgan otu kökü 8-10 saat boyunca 1-2 litre suda bekletilir, sonra 3-4 avuç ısırgan otu yaprağı eklenir, kaynama derecesine kadar ısıtılır ve 10 dakika boyunca, üstü kapalı olarak demlenmeye bırakılır ve süzülür. Bu suyla kafa derisi ve saçlar 5 dakika boyunca yıkanır ve kafa derisine masaj yapılır.

Ama her yıkamadan önce, kafa derisine, İsveç Şurubu ve ısırgan otu tentürü ile dönüşümlü olarak friksiyonlar yapılır. Daha ilk haftada saç dökülmesi durur ve tedavi süresinin sonuna doğru yeni saçlar çıkmaya başlar.

Daha sonra bu tedavi 3-4 günde bir uygulanırsa, saç dökülmesi uzun vadede önlenmiş olur ve saçlar, esneklik ve parlaklık kazanarak, sağlıklı bir görünüme de sahip olurlar. Bu tedavi, kepeklenmeye karşı da çok etkilidir.

Zayıf ve Seyrek Saçlar İçin

200 GR. SAF ZEYTİNYAĞI

10 ADET CEVİZ VEYA FINDIK İÇİ

1 TATLI KAŞIĞI TOZ KURU MAYA

Maskenin yapılışı : 200 gram saf zeytinyağına 10''ar adet ceviz ve fındık içi atın. Bunu benmari usulü 15 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra bir tatlı kaşığı toz kuru maya koyun. Karışımı saç diplerine sürüp streç filmle sardıktan sonra iki saat bekletin. Bunu haftada bir uygulayın. Saçlarınızı yıkamak için de zeytinyağlı sabun kullanın.

Güçlendirici Maske

Özelliği Yıpranmış saçları onarır ve güçlendirir. Gerekenler 2 yumurta sarısı 1 çay bardağı rom Hazırlanışı Malzemeleri cam bir kase içinde karıştırın. Uygulama Ayda 1 kez, şampuandan önce, ıslak saça uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra durulayın ve saçınızı şampuanlayın.

Parlaklık Verici Losyon

Özelliği Saça parlaklık, hacim ve ipeksi bir görünüm kazandırır. Gerekenler 1 demet maydan oz Hazırlanışı Maydanozları saplarını koparmadan ayıklayıp yıkayın. 1/2 litre su ısıtıp maydanozları içine atın. 15 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra çay süzgeciyle süzün. Uygulama Ayda 1 kez, şampuan sonrası tüm saçınıza uygulayın. Parmaklarınızla hafif masaj yaparak iyice yedirin. Bir kaç dakika bekleyin ve bol suyla durulayın.

0 yorum: