5 Eylül 2008

YÜKSÜK ÇORBASI

Malzemeler
Yüksük çorbası hamuru için:
* 2 su bardağı un
* l yumurta
* l çay bardağı su
İç harcı:
* 250 gr kıyma
* l soğan(ince doğranmış)
* Karabiber
* 8 su bardağı et suyu
* 250gr.kuşbaşı et
* l su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
* l çorba kaşığı salça(l kahve fincanı su içinde eritilmiş)
* l çorba kaşığı Sana
* l limonun suyu Tuz,karabiber,nane
Yapılışı:
:I. Unu tuz ile beraber elekten eleyin.Ortasını açıp yumurta ve suyunu koyup sert bir hamur yapıp bezelere ayırın.Üstlerine nemli bir bez örtüp, yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
2. Bezeleri mantı hamuru inceliğinde açıp 1,5 cm büyüklüğünde kareler şeklinde kesin.
3.Kıyma, soğan, karabiber ve tuzunu koyup içini hazırlayın.
4. iç harcını hamurun ortasına yerleştirip,çapraz köşelerinden birleştirip bu şekilde mantıları yapın.
*Akşamdan ıslatılmış nohutları,tencerede haşlayın. Nohutlar iyice yumuşayıncayüzük şeklindeki hamurları ilave edin ve çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin.
*Ayrı bir tencerede etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun, daha sonra yağını katıp birazda yağda kavurun, içine salça nane ekleyerek karıştırın.Bu karışımı kaynayan çorbaya ekleyin.Üzerine limon suyunu gezdirin ve bu şekilde biraz daha kaynatın.Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum: